AIMCAT_I-Feel-the-Wires.jpg

AIMCAT
Música + IA

El projecte AIMCAT neix de la invitació que els organitzadors del AI SONG CONTEST fan a un suec resident a Banyoles, en Tomas Nihlén, de formar un equip per fer participar Catalunya a l'EUROVISIÓ de la Intel·ligència Artificial.

AIMCAT_Team-1024x683_edited.jpg

L'equip AIMCAT

En Tomas Nihlén va fer una crida amb un tuit, i aquí va començar tot. Gairebé quaranta professionals de diverses disciplines van respondre a la crida i es va formar l'equip AIMCAT.

L'equip va delegar el lideratge del projecte a en PERE PÈRIES per la seva experiència en composició i producció audiovisual. Sols quedaven sis setmanes i s'havia de fer una cançó i un vídeo des de zero.

Ah, i s'havia de treballar tot amb intel·ligència artificial.

* Als crèdits del vídeo tens la llista completa dels membres de l'equip. Segur que en reconeixes uns quants.

AIMCAT_Team-1024x683_edited.jpg
WhatsApp Image 2021-07-10 at 08.26.46.jpeg
Twitter Resultat AISONGCONTEST.png
AISONGCONTEST vot del públic.jpg

El resultat

Per ser la primera cançó catalana feta amb intel·ligència artificial pel gran públic, no està del tot malament. 'I Feel the Wires' va guanyar el vot del públic, tot i que el vot del jurat la va relegar a l'onzena posició del títol absolut.

En diverses fases de la cançó, la intel·ligència artificial actua com a compositora, lletrista i fins i tot cantant. La dramatúrgia, la coordinació de l'equip de composició i la direcció del vídeo han estat a càrrec de PERE PÈRIES. De tota manera, res d'això no hauria estat possible sense aquest gran equip de professionals al darrere.

 

Tot i que la IA ha escrit el text original en anglès, n'hem fet una versió 100% en català: